Förutsägelser

Förutsägelser. Vem vill inte veta exakt hur vädret ska bli om en månad. Då kan man planera semestern och boka billiga resor. Meterologerna blir allt bättre och träffar rätt till 75% numera, mestadels på grund av avancerade datorprogram och att tryck, temperatur, hur molnigt/regnigt det är avläses mm.

Alla fakta i databasen behandlas och fram kommer en prognos. De har nästan alltid rätt då de förutspår regn och 50% om de förutspår sol. Egentligen ska man se på kristna förutsägelser på samma sätt.

Det finns så många olika faktorer, skeenden och processer att ta med i beräkningen, att om en profetia stämmer till 50-75% så borde vi vara tacksamma och inte halshugga budbäraren. I den kristna världen vill man kräva 100% rätt av budbäraren, annars är det en lögnare och bluff.

Och är han det så får han stå vid skampålen?! Ursäkta mig, men det var och är bara Jesus Kristus som hade rätt till 100%, inga andra varken nu eller senare här i vår förgängliga värld. Var snäll mot Joseph Smith.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Joseph Smith, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s