Legenden om en fågel

Bördor är händelser som Gud förvandlar till vingar. ”Oh, om vi hade vingar som en fågel,” gråter vi. De bär oss bort på en klar himmel. Om vi kan leva orörd av vård, och alltid vara fri som en fågel i luften.

Men det finns en legend som är mycket gammal, inte ofta hörd och sällan sagd, att en gång i tiden alla fåglar vinglösa var, oförmögna att flyga genom den blå himlen.

För medan deras fjäderdräkt var vackert ljus och deraskvitter lät rent och ljust, de var även maktlösa att flyga, tills en dag då Herren kom förbi och lade vid de sjungande fåglarnas fötter, skira vingar då han talade dessa ord: ”Kom och ta dessa bördor, så tunga nu.”

Men om du bär dem lär du dig något. Det som du bär kommer att växa sig lätt, och snart kan du lyfta dig själv i flygning. Så fällde de vingarna under deras hjärtan, och efter otaliga misslyckanden och starter.

De lyfts själva och fann med glädje de vingar som tunga varit hade vuxit sig lätta. Låt oss även lyssna till Guds kloka ord, för vi är mycket lika de vinglösa fåglarna. Och om vi skulle ta våra dagliga prövningar, och lära sig bära dem med soliga leenden.

Vi vill hitta de vingar som Gud hade sänt, för att lyfta oss över våra missnöjda hjärtan. På vingar som lyfter oss ur förtvivlan, görs av Gud i hans omsorg och vård.

Så när du gråter efter en fågels vingar, kom ihåg den här lilla legenden du hört. Och låt Gud ge er ett hjärta som sjunger, när han förvandlar dina bördor till ”gyllene vingar.”

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Tänkvärda ord och berättelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s