Mormon smakar på alkohol utan att svälja

Trots att kristna mormoner inte dricker alkohol eller kaffe eller té, och använder inte tobak eller narkotika eller droger, så är det möjligt för dem att jobba på restauranger.

I Taiwan finns en restaurang där ägaren plus en del av personalen är mormoner. De serverar både alkohol och vin på restaurangen.

Ägaren har gått en sommelierkurs, och är kunnig i vilka viner och andra alkoholdrycker som passar ihop med olika maträtter. Fast hon sväljer inte vinet eller alkoholen, utan spottar ut den efter provsmakningen.

http://www.taiwantoday.tw/ct.asp?xItem=54220&ctNode=413

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Livet som mormon, Missuppfattningar, Samhällsfrågor, Teologi. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Mormon smakar på alkohol utan att svälja

 1. Kontakt skriver:

  Det är ju då lite lustigt att Joseph Smith själv drack alkohol ända till sin död. Kanske skulle mormonerna börja läsa sin egen historia innan de tror sig ha en moral högre än andra.

  Gilla

  • janne skriver:

   Och dessutom när pöbelhopen stormade in och skulle ta livet av J Smith och han vänner så hade han mage att försvara  och sina vänner.HUr kunde han ?Riktiga människor ställer väl inte upp för andra på det viset?Jag menar ..gör du?
   Javisst ja vinet…Visdomsordet blev inget bud förren en hel generation haft möjligheten att förbereda sig för det.Att påstå att J S bröt mot något but i fängelset är med andra ord ren lögn.Dessutom tar det bort fokus på vad som igentligen hände den dagen.

   Gilla

   • Kontakt skriver:

    Borde inte han som uppmanade andra att avhålla sig från alkohol osv då själv ha föregått med gott exempel? Han kunde göra lite hur han ville på sin tid, det gällde bara för andra efter honom? Det låter inte som något hållbart argument, utan mest som en efterkonstruktion.

    Gilla

  • Mormonlady skriver:

   Tack för att du bryr dig. Mormoner vet mycket väl att de drack alkohol och använde tobak på den tiden. Alkoholen var för medicinskt syfte för att bedöva när doktorn jobbade, och vinet använde de till nattvarden. Det undervisas om på Institutet, men böckerna finns att läsa för alla som vill, dvs även du kan göra det.

   http://www.lds.org/manual/church-history-in-the-fulness-of-times-student-manual?lang=eng

   ”When the Prophet returned to Harmony in August, he received an important revelation concerning sacramental emblems. Newel Knight and his wife, Sally, had gone to Harmony to visit Joseph and Emma. Neither of the women had been confirmed members of the Church because of disruption by the mob, so the two couples, together with John Whitmer, decided to attend to this ordinance and to partake of the sacrament. Joseph went to “procure some wine for the occasion, but had gone only a short distance when [he] was met by a heavenly messenger.” The angel told him that it did not matter what was eaten or drunk in the sacrament as long as the ordinance was performed with an eye single to the glory of God. Joseph was also warned not to purchase wine from enemies (seeD&C 27:2–4). In obedience to this charge, the small group used “some wine of [their] own making” and held a meeting. They “spent the evening in a glorious manner. The Spirit of the Lord was poured out upon [them].”20”

   https://www.lds.org/manual/church-history-in-the-fulness-of-times-student-manual/chapter-six-organization-of-the-church-of-jesus-christ?lang=eng

   ”Joseph insisted on enduring the operation without being bound or drinking brandy wine to dull his senses. He asked his mother to leave the room so she would not have to see him suffer. She consented, but when the physicians broke off part of the bone with forceps and Joseph screamed, she rushed back into the room. “Oh, mother, go back, go back,” Joseph cried out. She did, but returned a second time only to be removed again.27After the ordeal Joseph went with his Uncle Jesse Smith to the seaport town of Salem, Massachusetts, hoping that the sea breezes would help his recovery. Due to the severity of the operation, his recovery was slow. He walked with crutches for three years and sometimes limped slightly thereafter, but he returned to health and led a robust life.”

   https://www.lds.org/manual/church-history-in-the-fulness-of-times-student-manual/chapter-two-joseph-smiths-new-england-heritage?lang=eng

   ”During the winter of 1833, the School of the Prophets frequently met to discuss the affairs of the Church; as was the custom of the time, many of the brethren chewed or smoked tobacco. As Brigham Young recalled, Joseph Smith became concerned at having to instruct the school “in a cloud of tobacco smoke,” and Emma complained at having to clean the room after the brethren. This caused the Prophet to inquire of the Lord concerning the use of tobacco. In answer he received the revelation now known as the Word of Wisdom (see D&C 89).22The revelation forbade the use of wine, strong drink, tobacco, and “hot drinks,” which were understood to be coffee and tea; it also stressed the use of wholesome vegetables, fruits, and grains. The Saints were promised if they followed this Word of Wisdom, they would have health and strength, “find wisdom and great treasures of knowledge,” and “the destroying angel shall pass by them” (D&C 89:19, 21).”

   https://www.lds.org/manual/church-history-in-the-fulness-of-times-student-manual/chapter-ten-development-of-the-church-in-ohio-1831-34?lang=eng

   Gilla

 2. Kontakt skriver:

  Det är ju då lite lustigt att Joseph Smith själv drack alkohol ända till sin död. Kanske skulle mormonerna börja läsa sin egen historia innan de tror sig ha en moral högre än andra.

  Gilla

  • janne skriver:

   Och dessutom när pöbelhopen stormade in och skulle ta livet av J Smith och han vänner så hade han mage att försvara  och sina vänner.HUr kunde han ?Riktiga människor ställer väl inte upp för andra på det viset?Jag menar ..gör du?
   Javisst ja vinet…Visdomsordet blev inget bud förren en hel generation haft möjligheten att förbereda sig för det.Att påstå att J S bröt mot något but i fängelset är med andra ord ren lögn.Dessutom tar det bort fokus på vad som igentligen hände den dagen.

   Gilla

   • Kontakt skriver:

    Borde inte han som uppmanade andra att avhålla sig från alkohol osv då själv ha föregått med gott exempel? Han kunde göra lite hur han ville på sin tid, det gällde bara för andra efter honom? Det låter inte som något hållbart argument, utan mest som en efterkonstruktion.

    Gilla

  • Mormonlady skriver:

   Tack för att du bryr dig. Mormoner vet mycket väl att de drack alkohol och använde tobak på den tiden. Alkoholen var för medicinskt syfte för att bedöva när doktorn jobbade, och vinet använde de till nattvarden. Det undervisas om på Institutet, men böckerna finns att läsa för alla som vill, dvs även du kan göra det.

   http://www.lds.org/manual/church-history-in-the-fulness-of-times-student-manual?lang=eng

   ”When the Prophet returned to Harmony in August, he received an important revelation concerning sacramental emblems. Newel Knight and his wife, Sally, had gone to Harmony to visit Joseph and Emma. Neither of the women had been confirmed members of the Church because of disruption by the mob, so the two couples, together with John Whitmer, decided to attend to this ordinance and to partake of the sacrament. Joseph went to “procure some wine for the occasion, but had gone only a short distance when [he] was met by a heavenly messenger.” The angel told him that it did not matter what was eaten or drunk in the sacrament as long as the ordinance was performed with an eye single to the glory of God. Joseph was also warned not to purchase wine from enemies (seeD&C 27:2–4). In obedience to this charge, the small group used “some wine of [their] own making” and held a meeting. They “spent the evening in a glorious manner. The Spirit of the Lord was poured out upon [them].”

   20″https://www.lds.org/manual/church-history-in-the-fulness-of-times-student-manual/chapter-six-organization-of-the-church-of-jesus-christ?lang=eng

   ”Joseph insisted on enduring the operation without being bound or drinking brandy wine to dull his senses. He asked his mother to leave the room so she would not have to see him suffer. She consented, but when the physicians broke off part of the bone with forceps and Joseph screamed, she rushed back into the room. “Oh, mother, go back, go back,” Joseph cried out. She did, but returned a second time only to be removed again.27After the ordeal Joseph went with his Uncle Jesse Smith to the seaport town of Salem, Massachusetts, hoping that the sea breezes would help his recovery. Due to the severity of the operation, his recovery was slow. He walked with crutches for three years and sometimes limped slightly thereafter, but he returned to health and led a robust life.”

   https://www.lds.org/manual/church-history-in-the-fulness-of-times-student-manual/chapter-two-joseph-smiths-new-england-heritage?lang=eng

   ”During the winter of 1833, the School of the Prophets frequently met to discuss the affairs of the Church; as was the custom of the time, many of the brethren chewed or smoked tobacco. As Brigham Young recalled, Joseph Smith became concerned at having to instruct the school “in a cloud of tobacco smoke,” and Emma complained at having to clean the room after the brethren. This caused the Prophet to inquire of the Lord concerning the use of tobacco. In answer he received the revelation now known as the Word of Wisdom (see D&C 89).22The revelation forbade the use of wine, strong drink, tobacco, and “hot drinks,” which were understood to be coffee and tea; it also stressed the use of wholesome vegetables, fruits, and grains. The Saints were promised if they followed this Word of Wisdom, they would have health and strength, “find wisdom and great treasures of knowledge,” and “the destroying angel shall pass by them” (D&C 89:19, 21).”

   https://www.lds.org/manual/church-history-in-the-fulness-of-times-student-manual/chapter-ten-development-of-the-church-in-ohio-1831-34?lang=eng

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s