Fjärilen

En dag medan en man gick till fots genom skogen, fann han en kokong. Han bestämde sig för att ta hem kokongen för att titta på dess förvandling till en vacker fjäril. Han placerade den försiktigt på sitt bord och tittade på den i flera dagar.

En dag dök det upp en liten öppning och kokongen började röra på sig. Den gamle mannen satt och tittade på den i flera timmar eftersom den kämpade och kämpade för att tvinga sin kropp ur kokongen.

Sen verkade det som att den upphörde med att göra några framsteg. Det föreföll som om den hade utvecklat sig så långt som den kunde och inte kunde utvecklas mer. Slutligen kände den gamle mannen sig ledsen för den förpuppade fjärilen, och han beslutade sig att hjälpa fjärilen. Han tog en sax och klippte bort de återstående bitarna av kokongen. Fjärilen kom sedan lätt fram.

Men den hade en svullen kropp och små, skrynkliga vingar. Mannen fortsatte att titta på fjärilen eftersom han räknade med att när som helst skulle vingarna utvidga sig och expandera för att kunna stödja kroppen som skulle förvandlas så småningom.

Inget hände! Faktum är att fjärilen tillbringade resten av sitt liv krypande omkring med en svullen kropp och skrynkliga vingar. Den kunde aldrig flyga.

Vad mannen i hans vänlighet och brådska inte förstod var att den trånga kokongen och kampen krävdes för att fjärilen skulle komma igenom den lilla öppningen, och det var Guds sätt att tvinga fram vätska från fjärilens kropp och ut i dess vingar, så att den skulle vara redo för flygningen när den uppnått sin frihet från kokongen.

Ibland är kamp precis vad vi behöver i våra liv. Om Gud tillät oss att gå igenom livet utan några hinder, skulle det bara göra oss handikappade. Vi skulle inte vara lika starka som vi hade kunnat.

Och vi skulle aldrig ha kunnat flyga.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Tänkvärda ord och berättelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s