Fel att utrota mormoner i Missouri

När dåvarande guvernör i Missouri, Lilburn Boggs, den 27 oktober 1838 skrev på ordern om att mormonerna i Missouri skulle utrotas eller drivas på flykt ut ur staten, då trodde han att han gjorde rätt.

Han var influerad av dåtidens präster som hade en mycket snäv utbildning. Deras kunskap i kyrkohistoria var inte så värst stor. Prästerna tillhörde dåtidens överklass, och folk lyssnade på det som de sa.

På den tiden fanns inte internet, tv, radio, telefon eller annat. Lögner spreds lätt av dåtidens anti-mormoner, och ingenting kunde hindra det.

Noceboeffekten (placeboeffektens onda tvilling) var kraftfull, och människor betedde sig inte som de brukade. När onda krafter släpps lös, då bildas mobbar, grupper och gäng, och de har onda tankar i sinnet.

138 år senare, så annullerades den ordern av Missouris guvernör Christopher S. Bond den 25 juni 1976.

Han bad om ursäkt för att mormonerna drevs på flykt från Missouri, och fick lämna hem, djur, egendom, lösöre och annat. Det var minst 10 000 mormoner, kanske 20 000, och alla flydde hals över huvud. Efter 138 år kom ursäkten och erkännandet att det var fel gjort av dem.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Kyrkans historia. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s