Teologiutbildningar kritiseras

Äntligen kommer det reaktioner på Sveriges teologiutbildningar. Jag fick nästan dåndimpen, då det sägs rent ut att den är för snäv. Tack gode Gud för att det sägs rent och klart av Högskoleverket.

Utbildningen är för snäv, den sägs vara för kristet vinklad. Min enkla åsikt är att när en utbildning lär ut att Mormonkyrkan är en sekt, trots att det inte finns vetenskaplig tyngd bakom utsagan, då är någonting riktigt riktigt fel.

När utbildningar på universitetsnivå lär ut att islam är farlig, och att sk sekter och islam styrs av djävulen, då är någonting fel. När studenter får lov att få poäng för kurser de läst och dragit horribla slutsatser med lärarnas goda minne, då måste man få lov att protestera.

När läroböcker i religion innehåller många felaktigheter, och dessa böcker används som uppslagsverk av allmänheten, då behöver saker ändras å det snaraste.

Det ska inte vara tillåtet på universitetsnivå att hålla på med religiös kvacksalveri. Det är inte OK att ens tänka på att döma ut någon annan varmt religiös person eller grupp, och påstå att de är ledda av djävulen.

På grund av att det görs så på även andra håll i världen, så inspireras manusskrivare och författare till att göra filmer och skriva böcker som innehåller många lögner.

Se på TV3’s program Revelations som gått på natten nu. I avsnitt 4 av 6 så säger en man som kallas för Ogden att han är mormon och har inga vapen, sen klubbar han ner polisen och misshandlar honom rejält.

Denne Ogden porträtteras i serien som en satanist. Var fick manusförfattaren sina idéer ifrån? Naturligtvis så får folk tro på vad de vill, eller låta bli. Men att porträttera mormoner som satansdyrkare, det är avskyvärt och fult gjort.

Det är på tok att alla dessa böcker som innehåller många felaktigheter, och som används på universitetsnivå, att de får härja fritt och inspirera allmänheten till felaktigheter.

Universiteten inspirerar dessutom pastorer, präster, teologer och religionsvetare till att göra felaktiga uttalanden. Sen springer de runt bland folk och hetsar upp allmänheten så att den blir en mobb som attackerar oliktänkande.

De släpper lös noceboeffekten och folk skadas. Lärarna på universiteten är ansvariga, men även de som studerat där. Det är på tiden att den snäva teologiutbildningen breddas. Skärpning!!!

Mormonkyrkan lär ut att Gud har alltid talat till människor i olika länder i alla tider. Gud talar pga att han vill kommunicera att han älskar oss.

Mormonkyrkan tror att alla människor är Guds barn, och att vi bodde hos Gud innan vi kom hit till jorden, och att vi alla ska komma tillbaka dit igen efter vårt liv här på jorden.

Vi människor slutar inte upp att existera när vi dött, vi finns i en annan dimension bara, och vi har förmågan att göra saker, tänka, känna, reflektera, och att fortsätta vår utveckling som människa.

Livet går vidare efter döden, och vi utvecklas alla. Förhoppningsvis vill vi bli mer kärleksfulla och osjälviska, så att Jesus blir stolt över oss. I alla religioner finns den gyllene regeln, så det viktigaste av allt är kärleken. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Missuppfattningar, Samfund, kyrkor och religioner, Teologi, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s