Förenade Orden

I början av Mormonkyrkans historia så betalade medlemmarna inte tionde. De tillhörde en organisation som hette Förenade Orden, och blev tilldelade mark allt efter familjens storlek och behov för att bruka. Man delade egendom, ägodelar och inkomster.

Kommunism är ett politiskt system utan tro på Gud, detta liknade kommunism men det var med en tro på Gud och Jesus. I den himmel där Jesus är, kommer det inte att finnas kapitalism, inte heller blandekonomi. Vet inte om det ens kommmer att finnas pengar, det behövs nog inte det.

Det blir inget privat ägande där Jesus bor, så den som gillar Jesus och pengar får det svårt. Idén med Jesus är att ge bort pengar. Så tror man på Jesus och är rik, ja då gäller det att jobba på och ge mycket pengar till kyrkan, tionde är minimum, räkna med mycket högre givande för rika.

Det är därför som jag röstar på socialdemokraterna än så länge. Jag måste ju respektera att inte alla gillar Jesus och hans givande hela tiden. För egoister blir detta mycket jobbigt. Socialdemokraterna tycker om blandekonomi, och höga skatter behövs för att skydda de utsatta i samhället, och fördela landets tillgångar åtminstone till en viss del.

De rika tjänar ju mycket pengar på fattiga människor, och dem från medelklassen också. Nästan alla pengar rika personer tillskansar sig kommer från låg- och medelklassen faktiskt. Det retar mig att rika smiter från skatten, och nolltaxerar eller flyttar förmögenheten utomlands till skatteparadis. Detta är ingenting som Jesus gillar.

Det är svårt för rika att bli vän med Jesus. De kan säga att de tror på honom, men risken är stor att tron är död. Jesus vill att vi ska ge, inte ta. Bli filantrop snarast möjligt, och ge bort massor. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Kyrkans historia. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s