Omvändelse – helgelse – frälsning

Att se omvändelse som en engångshandling kan vara farligt. Då invaggas jag i en falsk säkerhet och arbetar inte på min frälsning (helgelseprocessen). Jag är inte färdig bara för att jag blivit döpt. Det är bara början på något nytt.

Livet innebär ständiga utmaningar, och ibland snubblar man och faller. Då är det bra att finnas i en kärleksfull gemenskap som stöttar och hjälper. Jesus ger förlåtelse, nåd och upprättelse, och därför är det så viktigt för mig att komma till kyrkan på söndagarna och få ta emot nattvarden (sakramentet).

Då får jag tillsammans med alla andra som är där på mötet, stilla mig i bön och tacksamhet inför detta stora som Jesus gjort för mig och alla andra som vill ta emot det. Jesus är Frälsaren, den jag älskar och som är så dyrbar för mig.

Varje gång jag får ta emot nattvarden av de äldste i kyrkan, får jag börja om från början. Jag får ta emot förlåtelse och nåd från Jesus, och jag påminns varje gång om mitt dop. Jag dog i dopgraven och fick återuppstå till ett nytt liv i Jesus Kristus. Han är mitt liv nu.

Jag förvandlas steg för steg om jag håller mig nära Jesus. Denna process och andliga kamp håller på hela livet. Mormonkyrkan understryker vikten av att komma ihåg att omvändelsen är en process som varar hela livet.

Jag kan på en och samma gång säga att jag är frälst, håller på att bli frälst, och kommer att bli frälst. Detta mysterium innefattar hela min omvändelseprocess och helgelse. Utan Jesus kan ingenting ske, men med Jesus går det.

Gud är kärlek, men Hans kärlek är inte mjäkig. Det är Gud som har stadfäst regler för hur vi skall leva, t.ex. de tio budorden. Om vi då reagerar på reglerna med att säga att kärleken tillåter allting, så är vi helt fel ute. Kärlek och regler hör ihop. Vi har inte fått ett frikort till att göra vad vi vill.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Livet som mormon, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s