Bibeltolkning och starka ledare

Kritiker till Mormonkyrkan hävdar att alla vanliga kyrkor och samfund tycker likadant teologiskt, men detta är inte sant. Det finns snarare så många olika samfund just beroende på alla olika bibeltolkningar. Alla ledare hävdar att just de har rätt och andra fel.

Svenska Baptistsamfundet har splittrats flera gånger pga teologiska bråk, Pingströrelsen och Örebromissionen (numera Evangeliska Frikyrkan) kommer från baptisterna. Starka ledare ville gå sin egen väg, precis som Joseph Smith gjorde.

Varför döma Joseph Smith för hans handlande, när man frikänner de andra? Vari finns rättvisan? Varför reta sig på Mormonkyrkans religiösa regler? Fram till 70-talet var alla i frikyrkosamfunden nykterister, varken rökte eller snusade, och de hade inget sex före äktenskapet.

Det får väl vara någon måtta väl?! Hur skall Gud kunna ta emot lovprisningen till Hans ära, om man en stund senare dömer ut Joseph Smith?! Som de beter sig nu, så hycklar de. Varför kan de inte ta och skärpa till sig och öppna sig för att samarbeta med Mormonkyrkan i något hjälpprojekt, till att börja med. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Joseph Smith, Samfund, kyrkor och religioner, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s