Muslimer och Mormoner i USA knyter närmare band

Trots vissa teologiska skillnader, har muslimer och mormoner i USA knutit närmare band med varandra. De båda grupperna delar sin syn på Gamla Testamentets profeter, har religionsbaserade hälsoregler, delvis ett patriarkaliskt ledarskap, kvinnlig ärbarhet, kyskhet, dygd mm.

Muslimerna ser Muhammed som den siste profeten, och att Jesus var en profet. Mormonerna anser att Jesus inte bara var en profet, utan också Guds enfödde son, och i och med detta Gud, och att Joseph Smith återupprättade det som försvann i och med apostlarnas död.

Under årens lopp har Mormonkyrkan gett mycket pengar till hjälp åt muslimerna i USA, vilket tagits emot i stor tacksamhet. När muslimerna efter 11 september fick svår förföljelse i USA och blev rädda för represalier i och runt ikring moskéer, så öppnade Mormonkyrkan över hela USA sina kapell för muslimerna så att de skulle kunna tillbedja Gud och ha möten. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Hjälpverksamhet, Islam, Joseph Smith, Samfund, kyrkor och religioner, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s