Barnet och Vargen – en fabel av Aesop

Ett Barn som återvände från ängarna utan beskydd, blev förföljd av en Varg. När han såg att han inte kunde komma undan, vände han sig om och sade: ”Jag vet, käre Varg, att jag måste bli ditt byte, men innan jag dör vill jag be dig om en ynnest, att du kommer att spela en melodi för mig så att jag kan dansa.”

Vargen gick med på detta, och medan han spelade och Barnet dansade, hörde några hundar ljudet och sprang dit och började att jagade Vargen. Han vände sig mot Barnet och sade, ”Det är precis vad jag förtjänar; för jag, som bara är en slaktare, skulle inte ha spelat på pipan för att behaga dig.”

Sensmoral: I tider av förskräcklig nöd, klokt tänkande är nyckeln till att överlista din fiende för att rädda ditt skinn.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Tänkvärda ord och berättelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s