Vad är inte tillåtet på jobbet?

Vad är INTE tillåtet att göra på jobbet och i kyrkor:

1) På jobb – Privat surfning på arbetsplatsen stor omfattning, eller porrsurfande eller att besöka andra omoraliska sidor. Kyrkor tillåter inte heller att präster eller andra förtroendevalda gör detta. Blir avsked eller avstängning från tjänst.

2) På jobb – Stöld. Det kan räcka med att ta med sig en penna eller 20 kr från kaffekassan. Detta gäller även kyrkor. Inget norpande ur kollekten är ok. Blir avsked eller avstängning från tjänst. Mormoner som utnyttjar kyrkans symboler och tillgångar för eget bruk för att tjäna pengar blir uteslutna, t.ex. mannen som publicerade och sålde kalendrar på halvnakna mormonmissionärer. Man får inte tjäna pengar på kyrkans symboler. Kyrkan som varumärke tillhör kyrkan, ej någon enskild person.

3) På jobb – Illojalitet. Kopierar kundregister eller annan företagsinformation och ger till någon annan. Samma sak gäller även kyrkor. Att lämna ut sekretessbelagda dokument är mycket allvarligt. Blir avsked eller avstängning. Detta är en av de saker anti-mormoner gör hela tiden. En del går med som medlemmar och planerar att efter ett antal många år hoppa av i dramatiska former, skriva böcker, ge intervjuer, bli föreläsare mm, och erbjuda sina tjänster som avprogrammerare professionellt.

4) På jobb – Förtal. Berättar för någon annan om att man tycker att chefen är en idiot. Detta kan leda till att företagets position gentemot andra konkurrenter försvagas, och förlorar marknadsandelar. Blir avsked eller avstängning. Detta sker i kyrkor också. Förtal är något som anti-mormoner gör hela tiden och planerar i förväg. De jobbar hårt på att misskreditera Mormonkyrkans ledare via bloggar, tidningsintervjuer, möten, böcker, filmer mm. De vill medvetet försvaga Mormonkyrkans position gentemot andra kyrkor.

Räkna med att om en kristen mormon beter sig på detta viset så blir det åtminstone avstängning, dvs får inte lov att ta nattvarden, ej predika, ej leda i bön, ej utföra dop och förbön mm. Det kan bli oftast uteslutning, dvs exkommunikation också. Det är extremt svårt för fd. kristna mormoner att få lov att bli medlemmar igen. Om de har gått ur kyrkan utan att ha skadat kyrkan, då kan de bli medlemmar igen så småningom, men det tar flera år ändå. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s