Unitarismen frodas i Utah

Att vara unitarist i Utah är fantastiskt. Det är inga problem alls även om unitarismen är en liten minoritet. Bra kontakt med mormoner, även om det skiljer en del i den teologiska tolkningen på vissa områden, t.ex. homosexualitet. Journalisterna frågar ofta efter unitaristernas åsikterer i olika frågor, och får mycket större och positiv mediarapportering än vad ders medlemsantal motsvarar.

Det är ca 100 medlemmar, varav ca 40 st homo-, bi- och transsexuella, och ca halva församlingen är ex-mormoner. Mormoner generellt respekterar unitaristerna trots deras olika teologiska tolkningar på bibeln. Mormoner brukar be för unitaristerna, inte attackera dem. Läs mer Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samfund, kyrkor och religioner, Sexualitet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s