Liknelsen om Äppelträdet

Malus domesticaEn gång i tiden fanns det ett äppelträd som Gud hade skapat. Det var ett ungt träd utan blad eller frukt. En natt såg det unga trädet lysande stjärnor och var mycket olycklig. Han önskade för sig själv att få dessa blinkande stjärnor på sina grenar så också han skulle vara vacker.

Nästa morgon märkte Gud att trädet var olyckligt, och han sade till honom: ”Låt mig göra något för dig. Jag kommer att klä dig i en vacker mantel av grönt så att du kommer att vara vacker att skåda. Då kommer du inte vara så missnöjd.”

Men trädet var inte nöjd med Guds plan. ”Jag vill inte ha en mantel av grönt, jag vill ha stjärnorna.” Nästa morgon såg trädet att Gud inte hade gett honom stjärnor, men gröna blad. Och trädet mulnade då.

Återigen sade trädet till Gud: ”Jag vill ha stjärnor, men i stället gav Gud honom vackra röda frukter. Trädet var ännu mer missnöjd. Vinden såg hur missnöjd äppelträdet var och vinden blev missnöjd också. Vinden blåste och försökte göra så att äppelträdet blev fri från all blad och frukt, men han misslyckades. Men eftersom vinden blåste, föll en del av bladen och frukten till marken. En frukt bröts i två delar, mitt itu. När trädet tittade på den trasiga frukten, gissa vad han såg? Äpplet som delats på mitten hade formen som en stjärna inuti.

Många gånger vill du och jag, i likhet med äppelträdet i historien, ha en speciell gåva sådan som Gud har gett till någon annan. Vi kanske även försöker att ge Gud instruktioner om vad som är bäst för oss. Vi måste komma ihåg att Gud ger var och en av oss speciella gåvor som han anser vara bäst. När vi gläds åt de gåvor han har gett oss och använder dem för att göra vårt arbete, då kommer vi att lysa som stjärnorna.

Fader, hjälp oss att vara nöjda med det arbete som du gör i oss, och att använda de gåvor som du har gett oss till att vara en välsignelse för andra. Amen.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Tänkvärda ord och berättelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s