Vänskapens färger

Det hände sig så, att färgerna i världen började gräla. Alla påstod att de var den bästa, den viktigaste, den mest användbara, favoriten.

”GRÖN” sade, ”det är uppenbart att jag är den viktigaste … Jag är ett tecken på liv och hopp; Jag var utvald för gräs, träd och löv, och utan mig skulle alla djur dö; Titta på landsbygden och ni ser att jag är i majoritet.”

”BLÅ” avbröt, ”ni tänker bara på jorden, men betrakta himlen och havet … Det är vattnet som är grunden för livet och den dras upp till molnen från de djupa haven; Himlen ger utrymme och lugn och stillhet, och utan min frid skulle ni alla ingenting vara.”

”GUL” småskrattade för sig själv, ”ni är alla så allvarliga … Jag för med mig skratt, glädje och värme i världen, solen, månen och stjärnorna är alla gula; Varje gång ni tittar på en solros börjar hela världen le, och utan mig skulle det inte finnas något roligt.”

”ORANGE” började sedan att blåsa i sin trumpet … ”Jag är färgen på hälsa och styrka, jag må vara sällsynt, men jag är dyrbar för jag tillfredsställer behoven för mänskligt liv, jag bär de mest viktiga vitaminerna; Tänk på morötter, pumpor, apelsiner och mango, jag är inte där hela tiden, men när jag är det färgar jag himlen vid soluppgången eller solnedgången, min skönhet är så slående att ingen skänker en andra tanke på någon av er.”

”RÖD” kunde inte stå ut längre så han ropade … ”Jag är härskaren över er alla! Jag blodet … livets blod! Jag är färgen på fara och mod, jag är beredd att kämpa för en sak, jag ger eld till blodet; Utan mig skulle jorden vara så tom som månen, jag är färgen på passion och kärlek, den röda rosen, julstjärnan och vallmon.”

”PURPUR” ställde sig upp i sin fulla längd, han var mycket lång och talade med stor pompa … ”Jag är färgen på kunglighet och makt, kungar, hövdingar och biskopar har alltid valt mig för jag är ett tecken på auktoritet och visdom, människor ifrågasätter inte mig! De lyssnar och lyder.”

Slutligen talade ”INDIGOBLÅ” mycket tystare än alla de andra, men med lika mycket beslutsamhet … ”Tänk på mig. Jag är färgen på tystnad, ni märker knappt mig, men utan mig blir ni alla ytliga; Jag står för tanke och eftertanke, skymmning och djupa vatten, ni behöver mig för balans och kontrast, och för bön och inre frid.”

Och så höll färgerna på och skröt, var och en övertygad om sin egen överlägsenhet. Deras gräl blev högre och högre. Plötsligt fanns där ett häpnadsväckande sken av ljusa blixtar! Åskan mullrade och dundrade! Regn började hälla ner obevekligt. Färgerna kröp ihop i rädsla, och drog sig nära varandra för att få trygghet.

Mitt i larmet började ”REGN” att tala … ”Ni dåraktiga färger som slåss bland er själva, var och en försöker att dominera resten; Vet ni inte att ni var och en var gjorda för ett särskilt ändamål, unika och annorlunda? Ta varandra i händerna och kom till mig.”

De gjorde som de blev tillsagda, och färgerna enade sig och höll varandra i händerna. Regnet fortsatte, ”från och med nu när det regnar, kommer var och en av er att sträcka sig ut över himlen i en stor båge av färger som en påminnelse att ni alla kan leva i fred. Regnbågen är ett tecken på hopp för morgondagen.”

Och så, när ett gott regn tvättar världen och en regnbåge visas på himlen, låt oss komma ihåg att uppskatta varandra.

Det är något väldigt SPECIELLT med var och en av oss. Vi har alla blivit begåvade med förmågan att göra SKILLNAD.

Om vi kan bli MEDVETNA om den GÅVAN, vinner vi genom STYRKAN av vår VISION, KRAFTEN att SKAPA FRAMTIDEN.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Tänkvärda ord och berättelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s