Timothy J. Holst

Timothy J. Holst, en uppskattad medarbetare i Ringling Brothers and Barnum & Bailey Circus, avled den 16 april i en ålder av 61 år. Han arbetade som vice president för talang och produktion, och hade besökt 164 länder. Det var hans förtjänst att circusen kunde börja skriva kontrakt med talanger från kommunistländer.

Holst studerade drama på Ricks College och Utah State University. Han blev själv upptäckt av en av cirkusens talangscouter, och blev erbjuden att gå på Ringlings egen Clown College. Han började sedan att arbeta som clown.

Han var en livslång kristen mormon som gick ut i en 2,5 år lång mission till Sverige. Han talade flytande svenska och spanska, klarade sig hyggligt i ryska, mandarin, franska och portugisiska. I kyrkan var han verkställande sekreterare i staven. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Personporträtt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s