Fråga: Går kristna mormoner på möten hos andra?

Svar: Javisst gör de det. Ganska många kristna mormoner är ”dubbelanslutna,” och tillhör mer än en kyrka. De besöker kanske ibland det gamla stället för att de vill ha kontakt med vänner, sen så tycker mormonerna faktiskt om sin barndoms- och ungdomskyrka, sångerna och sättet man uttrycker sin tro.

Religiösa byggnader är alltid vackra och ståtliga, och oavsett vilken religiös tro, så besöker mormonerna dem gärna. Mormoner har tillåtelse att besöka andra kristna samfunds kyrkor och religiösa byggnader och vara med på de möten som de vill, och delta aktivt i bön, tillbedjan och sång mm, allt efter vad som känns bra.

Den kristne mormon som är lite modigare, vågar kanske gå in i en synagoga eller moské då dessa är otroligt vackra. Det är också tillåtet att deltaga i de religiösa mötena och delta i bön, tillbedjan och sång mm, allt efter vad som känns bra. Det som är viktigt är att följa samma beteende som de andra mötesdeltagarna har, och följa klädkoden. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekumenik, Livet som mormon, Missuppfattningar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s