Mormonfond donerar $25.000 till Krishnatempel

Mormonkyrkan bygger många tempel, möteshus och andra byggnader åt sina egna medlemmar. Det är dit tiondepengarna går. Varje gång under de 15 år som Caru Das fick frågan hur det är att leva i Utah bland alla dessa kristna mormoner, så kunde han bara tala gott om dem.

När han och hans grupp hörde att katolska kyrkan i Salt Lake City fick hjälp av Mormonkyrkans fond för att restaurera Madeleinekatedralen, så ansökte också de om pengar för ett Radha Krishnatempel. Till deras stora förvåning fick de svar efter en månad, att de beviljats $25.000 i hjälp.

Mormonkyrkan hjälpte även till väldigt mycket praktiskt med själva byggandet. Under byggtiden har 4000 mormoner hjälpt till med i stort sett allting, och såg till att allt blev färdiggjort. Mormonerna uppskattar hinduerna för att de är ärliga, laglydiga och moraliska personer, som tror på starka familjer, kyskhet och moral, saker som bygger bra samhällen.

Mormonerna har samma syn på kärlek som hinduerna, och fastän det finns skillnader i gudstillbedjan och synen på Jesus Kristus, så hindrar det inte gemenskapen grupperna emellan på något sätt. Läs mer Läs mer Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Hjälpverksamhet, Samfund, kyrkor och religioner, Tempel. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s