Chattande mormonmissionärer

Mormonkyrkan vill vara en modern kyrka i tiden, och bestämde sig för att möta chattande människor på internet. Ett pilotprojekt startades år 2006 på http://www.mormon.org då de lade till en chattfunktion. Just nu finns det 38 datorer på centret som kommer att utökas allt eftersom behoven ökar.

Missionärerna sitter framför en dator och chattar med intresserade personer från hela världen på engelska, men de planerar att lansera det på spanska också. Arbetspassen är kl 10-21, 11 timmar/dag i 6 dagar/vecka. Chattningarnas antal ökar.

I början av förra året var det ca 100 st/dag, nu är det ca 500 st/dag. Chattiden varierar från 5-50 minuter. Det har resulterat i 20-25 dop som hitintills kan hänföras till chattandet. När det behövs så hjälper de vanliga missionärerna till IRL (In Real Life) så undersökarna kommer till kyrkan. Alla missionärer får göra 12 timmar på centret under sin utbildningstid.

Även om de chattande mormonmissionärerna svarar på alla möjliga frågor som människor kommer med, så handlar det om att klargöra Mormonkyrkans tro och lära. Om det dyker upp chattare som vill argumentera, anti-mormoner, så ignoreras de, då argumentation inte leder någon vart. Fast de flesta anti-mormoner är ärliga i sina frågor, och då svarar missionärerna gärna på frågorna. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Mission och evangelisation. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s