Berättelsen om De Bedjande Händerna

Alla av oss har beundrat det konstnärliga mästerverket känd som ”De bedjande händerna.” Här är den fascinerande historien bakom detta konstnärliga mästerverk.

I den senare delen av det femtonde århundradet kämpade två unga konststuderande, Albrecht Dürer och Franz Knigstein, som arbetade som arbetare för att tjäna pengar så att de skulle kunna fortsätta sina konststudier. Arbetet var hårt och länge, och lämnade dem minimal tid för att studera konst.

Slutligen kom de överens om att lotta och låta förloraren stödja dem båda samtidigt som vinnaren fortsatte att studera. Albrecht vann. Om och när han nått framgång, Albrecht kom överens om att sedan stödja Franz så att han också skulle kunna avsluta sina studier.

Efter att Albrecht uppnått framgång, återvände han för att hålla sitt löfte till Franz. Han upptäckte snart den enorma uppoffring hans vän hade gjort för honom. Då Franz hade arbetat ett hårt arbete hade hans fingrar blivit förvridna och stela. Hans långa, tunna och känsliga händer hade förstörts för livet. Han kunde inte längre hantera känsliga penselstreck som var så nödvändiga för att genomföra fina målningar. Trots det pris han hade betalat var Franz inte bitter. Han var glad över att hans vän Albrecht hade nått framgång.

En dag såg Albrecht sin lojala vän knästående och hans grova och knotiga händer var knäppta i tyst bön. Albrecht skissade sin väns händer. Från denna skiss slutförde han senare ett verkligt stort mästerverk. Han gav den den enkla men rörande titeln, ”De bedjande händerna.” Läs mer Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Tänkvärda ord och berättelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s