Den religiöse bluffaren John Franklin Harrell utnyttjar Joseph Smiths namn

Inte alla vill Mormonkyrkan väl, utan försöker tjäna pengar på kyrkan för egen del. Det var tur att den religiöse bluffaren John Franklin Harrell och hans kumpaner åkte fast. Men innan dess hade de lurat av ca 100 personer deras livs besparingar, 30 miljoner dollar.

Harrell använde Joseph Smiths namn i bluffen: Att det skulle finnas en hemlig förvaltningsfond på 1.6 biljoner dollar kopplat till en ättling till Mormonkyrkans grundare. Först behövdes ett försäkringsbolag skapas, därav behovet av investeringar.

Risken var minimal sades det, och investerarna blev lovade en biblisk temapark, kristen radiostation, stipendier, sociala utvecklingscenter och mirakulösa botemedel mot autism, Parkinsson och cancer. Lärdomen är att inte tro på påståenden om löften om minimala risker. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekonomi, Joseph Smith, Personporträtt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s