Israels tio förlorade stammar

Historien om Israels tio förlorade stammar har fängslat många människor. En del tror att det är fabler och andra vet att det är sant. Frågan alla ställer sig är vad som hände med dem, hur långt reste de och med vilka stammar och folkgrupper slog de följe och assimillerades i.

Många människor på jorden har lite forntida DNA som är hebreiskt. Det är inte bara européer som har det, utan även amerikaner (syd, mella, nord), afrikaner, indier, asiater mm. Detta är något som intresserar israelerna mycket, och vissa vill hitta sina försvunna släktingar, och andra vill absolut inte hitta fler utan tycker det är nog med dem som redan finns.

Mormonkyrkans medlemmar tillhör Israels tio förlorade stammar. Antingen har de detta forntida DNA i sin kropp och tillhör stammarna pga detta, eller så har de inte detta DNA men pga konverteringen (nedsänkningsdopet) så har de adopterats in i stammarna.

Kyrkan upplevs av utomstående som lite annorlunda pga dess judekristna traditioner (samma som Jesu apostlar hade). Urkyrkan ändrade inriktning vid Jerusalems förstörelse och världsliga ledare tog kontroll och styrde kyrkans lära mycket med hot och tvång (bla romerska kejsare).

The Jerusalem Post skriver en mycket lång artikel om Israels tio förlorade stammar. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, De tolv stammarna, Kyrkans historia. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s