Herdeskap – en helig uppgift

Efter ca två årtionden i uniform, planerar U.S. armékaplanen Keith Shurtleff att pensionera sig nästa år eller så. Han är en livslång medlem i kyrkan som kommer att sakna sitt arbete som kaplan (präst), som han ser som en mission. Han är en av 65 medlemmar i Mormonkyrkan som tjänar som militärkaplaner. Han tillhör den protestantiska gruppen och har ett kors på sin krage.

Hans uppgift är att betjäna militär personal av olika slags tro, tex katoliker, judar, muslimer, mormoner, protestanter, och t.o.m. ateister. Han ska se till att all personal och deras familjer har religiös frihet, att ge själavård, hålla gudstjänster och predika, ge förbön mm. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekumenik, Offentligt arbete. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s