LDS Chaplains – utbildning och arbete

LDS Chaplains finns på många ställen, både det militära (fältpräst) och civila (sjukhuspräst, skolpräst, företagspräst mm). Det har funnits LDS chaplains inom det militära innan BYU började sin utbildning, men då var de tvugna att läsa teologi på andra skolor innan de fick bli godkända av Mormonkyrkan, och åtminstone en mormon är ordinerad via ett annat samfund (Lutherska kyrkan i USA).

Numera så erbjuder BYU kaplanutbildning (präst) för det militära: armén, marinen eller flyget på graduatenivå (master). Tidigare har mormoner som velat jobba som präster (officierare) där varit tvugna att gå i ”Divinity schools” hos andra kristna samfund.

Kaplanerna som är medlemmar i Mormonkyrkan arbetar ekumeniskt inom den protestantiska gruppen och skall säkerställa att alla erbjuds religionsfrihet, och håller gudstjänster, bön, samtal mm. Kaplanerna har kors på sin krage.

Kvinnor får än så länge inte lov att gå den militära fältprästutbildningen på BYU, men har möjlighet att gå på andra skolor och får då lov att jobba som sjukhuspräster, företagspräster och skolpräster, präst i hjälporganisation mm (men inte fältpräster).

Männen får naturligtvis också jobba inom det civila, då de får arbeta med allt. Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer läs mer Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekumenik, Hjälpverksamhet, Kyrkan utvecklas, Livet som mormon, Missuppfattningar, Mormoner är kristna, Offentligt arbete, Samfund, kyrkor och religioner, Teologi, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s