Mormon-poliser och CIA-mormoner

Först måste jag klargöra, Mormonkyrkan har inga poliser som är anställda av kyrkan. Men det finns medlemmar i kyrkan vars yrke är polis. Det är en stor skillnad.

De finns i Sverige, men framförallt i USA. I tex Meza, Arizona så är ca 12-14% av invånarna mormoner, och antalet polismän i staden som är mormoner är ungefär proportionerligt.

En polisman i staden som jobbat 24 år med undersökningar och utredningar har skrivit en annorlunda tjock polisbok (317 sidor), och låtit ett antal av sina poliskollegor komma till tals, förutom sina många egna reflektioner och undersökningar angående Jesu Kristi Kyrka av sista Dagars Heliga (Mormonkyrkan). En del mormoner jobbar också inom CIA och militären.

CIA har ett rekryteringskontor på Brigham Young University, Provo, Utah. På alla universitet i USA har CIA rekryteringskontor då de letar efter talangfulla akademikerstudenter.

Återvändande missionärer som studerar på universitet är intressanta pga deras språkkunskaper och erfarenhet av främmande länder och kulturer. Poliserna i Meza, Arizona ger mer information. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Offentligt arbete. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s