Vilken kyrka är en sann kyrka?

Påven i Rom har uttalat sig om att den Katolska kyrkan är den enda sanna kyrkan som innehar fullheten, men han låter den Ortodoxa kyrkan slinka med fastän de lider av sår då de inte accepterar påven som överhuvud.

Påven anser att protestantismen kan knappt kallas för en kyrka. Att sen alla olika protestantiska kyrkor också ser sig själva som sanna kyrkor är ju naturligt.

Alla går på det ljus som de har. Längtan efter att finna den tidiga församlingens rena oförvanskade tro och praxis brinner i många hjärtan.

Varför då förvånas över om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga också anser sig ha rätten att påstå att de innehar den fulla sanningen. Detta är vad som är gängse norm inom religionen.

Att Mormonkyrkan sen kan hänvisa till olika teologiska dokument från bla Katolska kyrkan, för att påvisa dop för de döda, nedsänkningsdop, få ett nytt bibliskt namn, smord med olja osv, kan kanske reta en del självutnämnda förståsigpåare.

Vore det inte mer spännande att börja leva detta liv som den tidiga kristna kyrkan levde? Fasta, bön, skriftstudier, leva ett rent och kyskt liv, ge tionde, gå på möten i kyrkan, hjälpa nödlidande osv?

Mormonkyrkan är spännande och kanske en aning kulturellt exotisk för de som undersöker kyrkan. När Mormonkyrkan säger att den innehar alla nycklarna, så betyder det att den säger att den har den fulla sanningen. Andra kyrkor har delar av sanningen. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samfund, kyrkor och religioner, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s