Mormoner framstående i bildkonst och skulptur med västernmotiv

ca

År 1965 grundades Cowboy Artists of America (CAA), en exklusiv organisation med ca två dussin medlemmar som ägnar sig åt bildkonst och skulptur med västernmotiv. Flera stycken av medlemmarna är mormoner, bla en tidigare ordförande Jim Norton (Santaquin, Utah).

De ägnar sig åt att porträttera livsstilen hos cowboys och den amerikanska västern, både som den var och hur den lever vidare. Deras konst är eftersökt av konstsamlare av västernmotiv, och når ofta höga priser på auktioner. Det finns flera dussin västernartister i Utah som är mormoner. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Konstnärlig verksamhet, Livet som mormon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s