Mormoner hjälper nödställda med annan troslära

humanitarian-headerNär Jesu lärljungar, medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga strävar efter att följa Frälsarens förmaning att föda de hungriga, ge dryck till de törstiga, ta emot främlingen, klä den nakne, och besöka dem som är sjuka och är i fängelse (se Matteus 25:35-36).

Kyrkan sponsrar humanitär hjälp och utvecklingsprojekt runt om i världen till förmån för dem med annan troslära. Dessa projekt inkluderar bistånd till katastrofhjälp vid tider av katastrofer och program som stärker självtilliten hos individer, familjer och samhällsgrupper.

Hundratals av kyrkliga heltidsvolontärer med skicklighet och erfarenhet i utbildning, agrikultur, socialt arbete, affärsverksamhet, och medicin tjänar på många ställen i världen som en del av dessa humanitära projekt. Kyrkan leder humanitärt arbete på många håll i världen. Från 1995 till 2007 sörjde kyrkan för mer än 8 miljarder kr (mer än $1.01 miljarder) i total hjälp till behövande individer i 165 länder. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekumenik, Hjälpverksamhet, Livet som mormon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s