Påven ändrar sig

popeIdag får vi uppleva något som inte händer så ofta. Vatikanen lyfte bannlysningen av fyra biskopar i brödraskapet Pius den tionde (SSPX som utfärdades 1988. Deras djupa och hängivna katolska tro har tydligen berört påven djupt. Detta som påven har gjort ska verka för att nå en full gemenskap, vilket tar någon tid.

Eftersom påven inte är ofelbar (trots att det finns uttalanden om detta), så skulle man ju kunna hoppas på att påven med lika stor iver ändrar beslut som tidigare påvar tagit, tex dopet (var från början bara nedsänkningsdop, ej lite vatten på huvudet som dök upp ungefär år 110-150 eKr), ställföreträdande dop för de döda (förbjöds först på den kyrkliga synoden i Hippo år 393 e Kr, innan dess praktiserades det i urkyrkan), synen på Guds natur (från början var Gud förstådd som tre skilda personer, ändringen skedde på 300-talet) osv. Fast man ska kanske inte hoppas på för mycket, eller?

Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga (Mormonkyrkan) håller trofast fast vid kyrkans ursprungliga värden som Jesus och hans apostlar lärde ut. Mormoner hoppas alltid i sina hjärtan att detta skall uppskattas av andra kristna. Vi kallar medlemmar i andra kristna kyrkor för kristna, trots att de ändrat en del i sin teologi, för vi respekterar dem och uppskattar deras hängivna tro på Gud.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samfund, kyrkor och religioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s